20 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός:Πτωτικά και στην Κύπρο τα νέα κρούσματα

Ακόμη ένας θάνατος από τον κορωνοϊό καταγράφηκε χθες στην Κύπρο, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 17, ο μικρότερος αριθμός εδώ και πολλές μέρες, με την πτωτική πορεία να συνεχίζεται, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Κυριακής (12/04). 
Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός στην Κύπρο ανέρχεται στα 633.
Όπως ανέφερε ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, 10 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτισης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,1 άτομο εντοπίστηκε μετά από 148 εργαστηριακές διαγνώσεις που εμπίπτουν στη διενέργεια της μελέτης των 20,000 επαγγελματιών, ενώ για τα υπόλοιπα έξι διερευνάται το ιστορικό.
Τα 17 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά τη διενέργεια 804 διαγνώσεων.
Τα 633 κρούσματα προέκυψαν από συνολικά 17.923 εργαστηριακές εξετάσεις.
Όπως αναφέρθηκε, 65 άτομα τα οποία νόσησαν με τον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.
Σε σχέση με τα περιστατικά που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ως υπό διερεύνηση, βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα για οκτώ εξ αυτών. Για άλλα εννέα συνεχίζεται η διερεύνηση, σημείωσε ο κ. Κωστρίκης.
“Τα 482 κρούσματα από τα 633 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο”, πρόσθεσε.
“Τα κρούσματα των τελευταίων 24ωρών αποτυπώνουν την πτωτική τάση στην οποία αναφερθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Η ένδειξη αυτή ενισχύει την αισιοδοξία της επιστημονικής ομάδας για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθούμε. Δεν θα κουραστούμε να σας ευχαριστούμε γιατί τα αποτελέσματα που βλέπουμε οφείλονται στη δική σας συμβολή”, ανέφερε.
Τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα “θα έχουμε τα ευρήματα της διευρυμένης δειγματοληψίας ανάμεσα στον πληθυσμό, η οποία θα μας επιτρέψει να γνωρίζουμε την έκταση της διασποράς του ιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εικόνα που θα σχηματιστεί δεν θα ανατρέπει την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο”.
Όσον αφορά τις εορτές του Πάσχα, ανέφερε ότι “από αύριο εισερχόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για μετακινήσεις. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να περιορίσουν τις επαφές στο ελάχιστο. Να μην ξεχνάτε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς, που μεταδίδουν τον ιό πολύ εύκολα χωρίς να το γνωρίζουν. Μην θεωρείτε ως δεδομένο αυτό που φαίνεται ότι επιτυγχάνουμε. Μην ρισκάρετε την υγεία σας. Μην θέσετε σε κίνδυνο την υγεία αγαπημένων σας ανθρώπων. Μείνετε στο σπίτι σας.
sigmalive.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *