8 Μαΐου 2024

Καρπενήσι: Θετικός ο πνευμονολόγος – Έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται στην περιοχή του Δήμου Αγράφων

Απανωτά τα ανησυχητικά νέα για το νοσοκομείο Καρπενησίου, μετά την είδηση ότι είναι θετικός και ο πνευμονολόγος.

Το απόγευμα της Τετάρτης διασωληνώθηκε και διεκομίσθη στην ΜΕΘ Λαμίας, ένας ακόμη ασθενής  59χρόνων με καταγωγή από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στον θάλαμο covid του νοσοκομείου.

Λίγες ώρες αργότερα, βγήκε θετικό το rapid test στο οποίο υπεβλήθη ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου, που είχε αναλάβει καθήκοντα πριν 3 εβδομάδες, οπότε βγήκε εκτός μάχης.

Μειώνονται οι γιατροί , αυξάνονται οι ασθενείς με covid

Αυξάνονται οι ασθενείς με covid στο Καρπενήσι την ώρα που μειώνονται οι γιατροί, αφού διαγνώστηκαν θετικοί στον covid, ενώ είναι σε καραντίνα αρκετά άτομα από το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό, στο πλαίσιο των ιχνηλατήσεων.

Οι ασθενείς μέχρι και το πρωί της Παρασκευής,  έφτασαν τους 15. Ένας εξ αυτών, είναι λίγο πριν την διασωλήνωση, αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προχωρήσει στην διεύρυνση των κλινών δεσμεύοντας ολόκληρη την παθολογική κλινική και πλέον οι διαθέσιμες κλίνες είναι 23 συνολικά.

Οι ασθενείς της παθολογικής μεταφέρθηκαν στην χειρουργική.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του νοσοκομείου Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης με κατεπείγον έγγραφο στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς,  ζητά ιατρικό προσωπικό, γιατί οι ανάγκες είναι αυξημένες και καλείται να τις καλύψεις ένας παθολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr μέχρι τα τέλη του μήνα μετακινούνται στο νοσοκομείο η παθολόγος του Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Νικολάου και ένας παθολόγος από το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.

Tο βάρος της νοσηλείας πλέον των ασθενών του θαλάμου covid , αλλά και της παθολογικής, σηκώνει μόνος του ο παθολόγος Θοδωρής Δαλαδήμος, αφού ο δ/ντής της παθολογικής Γιάννης Πέτρου, αναρρώνει  σπίτι του με ήπια συμπτωματολογία κορονοϊού.

Έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται στην περιοχή του Δήμου Αγράφων

Τα ανησυχητικά νέα, δεν σταματούν εδώ, αφού έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται στην περιοχή του Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα στο Ραπτόπουλο. Ιδιοκτήτης καταστήματος τροφίμων  βρέθηκε θετικός και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Μάλιστα δυο ασθενείς από το Ραπτόπουλο έχουν ήδη διασωληνωθεί και βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα 70 μοριακών ελέγχων που διενήργησε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ στο Ραπτόπουλο, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού, μετά τα 4 και πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή.

Οι ειδικοί όμως φαίνεται να είναι συγκρατημένοι και συνιστούν στους πολίτες να μην επαναπαύονται. Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γιατρών τους, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του νέου ιού, συνιστά ο υπεύθυνος του Κλιμακίου.

Ικανοποιητικά μπορούν ωστόσο να χαρακτηριστούν  τα νέα από τους Ευρυτάνες που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άλλων πόλεων, όπως Αγρινίου, Ρίου, και Κορίνθου, όπου η κατάστασής τους βαίνει σταθερά προς βελτίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *