27 Απριλίου 2024

Καρπενήσι: Πράξη μνήμης και σεβασμού – 57 κυπαρίσσια για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών

Σε μια πράξη μνήμης και σεβασμού για τους 57 συμπολίτες μας, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησε το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

57 ορθόκλαδα κυπαρίσσια στέκουν από σήμερα στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου, για να θυμίζουν τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών στην οποία έχασαν τη ζωή τους κυρίως νέα παιδιά, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές.

Συγκεκριμένα, σε μια πράξη μνήμης και σεβασμού για τους 57 συμπολίτες μας, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησε το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Μετά από πρόταση του πρύτανη του ιδρύματος κ. Σπύρου Κίντζιου φυτεύτηκαν 57 κυπαρίσσια στην είσοδο του Καρπενησίου (κόμβος Πειραϊκής Πατραϊκής). Τα δέντρα φυτεύτηκαν από φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, καθηγητές, προσωπικό και εκπροσώπους του δήμου Καρπενησίου. Ο δήμος μάλιστα θα φροντίσει τις επόμενες μέρες να τοποθετήσει και σχετική ταμπέλα προς ενημέρωση των περαστικών.

«Πρόκειται για μία συμβολική πράξης μνήμης», ανέφερε ο κ. Κίντζιος. «Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας, προχωρήσαμε στη συμβολική δενδροφύτευση για να θυμούνται οι πολίτες το τραγικό γεγονός, που συγκλόνισε όλους μας και να μην ξανασυμβούν τέτοια δυστυχήματα. Σιγά-σιγά στο σημείο αυτό θα δημιουργηθεί ένα μικρό αλσύλλιο για να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, τα παιδιά μας, τους φοιτητές μας», τονίζει ο καθηγητής του τμήματος κ. Σπύρος Καλούδης.

Τα 57 ορθόκλαδα κυπαρίσσια είναι ψηλά, διακοσμητικά, κωνοφόρα δέντρα, τα οποία μεγαλώνουν αργά και σταθερά, φτάνουν σε μεγάλο ύψος, διατηρώντας μια πυκνή, αριστοκρατική εμφάνιση, όρθιας, συμπαγούς κολώνας.

 

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *