20 Μαΐου 2024

Καίγεται η Ελλάδα – Νέα μέτωπα πυρκαγιών – Υλίκη Βοιωτίας, Γλαφυρές Μαγνησίας ,Δερβενάκι Αχαΐας, Εύβοια…

Στο έλεος των πυρκαγιών και του καύσωνα η χώρα – Πολλά νέα μέτωπα σε διάφορες περιοχές τις χώρας

Φωτιά κοντά στις Γλαφυρές Μαγνησίας στο πεδίο βολής του Στρατού

Φωτιά έχει ξεσπάσει λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα σε περιοχή των Γλαφυρών Βόλου και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής του Στρατού και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αφού όλη η περιοχή της Μαγνησίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 5.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ισχυρές πυροσβεστικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν προκειμένου να την περιορίσουν ενώ καίγονται περιοχές με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση και πουρνάρια.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ακούγονται και εκρήξεις που προέρχονται από άσκαστα βλήματα του πεδίου βολής .

Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Εκκενώνεται χωριό στην Κάρυστο

Εκκενώνεται το χωριό Ποτάμι στην Εύβοια, για προληπτικούς λόγους, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε  λίγα λεπτά μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας στο evima.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά, «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, γι αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό Ποτάμι».

Την απομάκρυνση των κατοίκων συντονίζουν οι Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούν. Καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας: Ξεφεύγει το πύρινο μέτωπο – Δραματικά βίντεο από τις φλόγες

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Υλίκη Βοιωτίας με το μέτωπο να είναι αρκετό μεγάλο, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά απειλεί τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

 

Το μέτωπο είναι μεγάλο καθώς ξεκινάει από την Εθνική Οδό και εκτείνεται σε 4 με 5 χιλόμετρα. Μάλιστα έχει μέτωπο προς τους οικισμούς Βάγια και Θεσπιές και απειλεί άμεσα τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου. Μέχρι στιγμής έχουν καεί δυο στάνες.

Για την κατάσβεση έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα επιστρατεύτηκαν 16 οχήματα 45 πυροσβέστες 2 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αναζωπύρωση της φωτιάς που ξέσπασε στο σημείο χθες Σάββατο.

Φωτιά στο Αίγιο: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην γέφυρα Τσαγρή, σύμφωνα με το Pelop.gr.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν κινδυνεύει προς το παρόν οικισμός, ωστόσο μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα, λόγω της φωτιά, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο 162,5 χιλιόμετρο, στο ύψος της Γέφυρας Τσαγρή, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπή των δρομολογίων του οδοντωτού

Την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό, ανακοίνωσε η Hellenic Train. Τα δρομολόγια διακόπηκαν προσωρινά με εντολή της πυροσβεστικής, λόγω πυρκαγιάς. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο.

Φωτιά ξέσπασε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 19 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Να σημειωθεί πως η φωτιά δεν καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εντολή εκκένωσης οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά και στην Κέρκυρα, στην περιοχή της Περίθειας. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας.

Ζητήθηκε εκκένωση

Όλες οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι να τη θέσουν υπό έλεγχο αν και οι δυο εστίες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να έχουν ξεφύγει καίγοντας δεντρα και χόρτα, σύμφωνα με το corfutv.

Κατά πληροφορίες, ζητήθηκε εκκένωση των οικισμών Πόρτες, Μεγκουλα, Σημιές και Σάγκα προς Κασσιόπη.

 

 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *