19 Μαΐου 2024

Και όμως…ο Μπιλ Γκέιτς γνωρίζει πότε θα τελειώσει ο κορωνοϊός και πόσοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Και όμως….πως ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας όπως ο Μπιλ Γκέιτς καταρρίπτει όλους τους επιστήμονες ανά τον κόσμο και γνωρίζει πότε θα τελειώσει ο κορωνοϊός , πόσοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο αλλά και ότι θα πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι ειδικά στις φτωχές χώρες.
Μιλώντας στον Economist, υπογράμμισε πως οι περισσότεροι από αυτούς τους μελλοντικούς θανάτους δεν θα οφείλονται στην ασθένεια, αλλά στην έμμεση πίεση που θα δεχτούν τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες χωρών που ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση.
Βέβαιος ότι ο κορωνοϊός θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021 εμφανίζεται ο Μπιλ Γκέιτς, ανέφερε ακόμη ότι τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό στην αναχαίτιση της εκθετικής εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Πιστεύω πως αρκετά από αυτά (τα εμβόλια) θα είναι αποτελεσματικά, όχι απλά στο 50%, αλλά σε ένα ποσοστό 80-90% σε ό,τι αφορά στην ανάσχεση μετάδοσης του ιού» σημειώνει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες των κρατών παγκοσμίως θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα για να σταματήσει η πρωτοφανής οικονομική αιμορραγία που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού. «Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε εκατομμύρια, προκειμένου να βγάλουμε εκεί έξω το εμβόλιο για να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί πως τα υπό δοκιμή εμβόλια για τον κορονοϊό έχουν αρκετά χαμηλό κόστος παραγωγής, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 2 με 3 δολάρια ανά δόση. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να παράγουμε αρκετά από αυτά, ώστε να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Επειδή χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια δόσεων, θα μπορέσουμε να βγάλουμε εμβόλια στην αγορά και να επιτύχουμε την ανοσία μέσα στο 2021 ή θα επεκταθεί αυτό (επιδημία) και το 2022;» διερωτάται ο Μπιλ Γκέιτς. Όπως σημειώνει ο εκατομμυριούχος, που ασχολείται με την έρευνα για μια σειρά ασθενειών εδώ και δύο δεκαετίες, τα νέα είναι μάλλον αισιόδοξα.

Αν και ο κορωνοϊός δεν είναι τόσο μολυσματικός όσο άλλες ασθένειες, εκτιμάται πως ένα 30% με 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να ανακοπεί η πανδημία. «Ευτυχώς δεν είναι ιλαρά, δεν χρειάζεται να το κάνει το 90% του πληθυσμού», λέει ο Γκέιτς που δηλώνει αισιόδοξος ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού, θα είναι το πιο γρήγορο που θα ανακαλυφθεί στην ιστορία.
Ήδη, περισσότερα από 150 πειραματικά εμβόλια αναπτύσσονται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έξι από αυτά είναι στο τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών ευρείας κλίμακας. Ο Γκέιτς θέλει να προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ακόμα, αλλά τα πραγματικά μεγάλα κονδύλια πρέπει να έρθουν από τις κυβερνήσεις που έχουν την δύναμη και την υποδομή. Προς το παρόν έχουν δαπανηθεί μόλις 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο και «αυτά δεν είναι αρκετά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *