10 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Ο Δεκέμβριος ο πιο θανατηφόρος και πιο μολυσματικός μήνας από την έναρξη της πανδημίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν το 2020 με τον πιο θανατηφόρο και πιο μολυσματικό μήνα από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού, ενώ ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 .

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Δεκέμβριο από το Covid-19, ενώ 6,4 εκατομμύρια μολύνθηκαν από τον ιό εν μέσω της εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής του ιού και των καθυστερημένων προσπαθειών για εμβολιασμό ανθρώπων . Ο δεύτερος θανατηφόρος μήνας ήταν ο Απρίλιος 2020, με περισσότερους από 58.000 θανάτους.

Πλήρης κάλυψη της επιδημίας του κοροναϊού

Τουλάχιστον 227.651 νέα περιστατικά αναφέρθηκαν την Πέμπτη και 3.451 άτομα πέθαναν, σηματοδοτώντας το δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων, σύμφωνα με το άρθρο της NBC News .

Ο ιός σκότωσε περισσότερα από 346.000 άτομα στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις μιας νέας μετάλλαξης Covid-19 που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναφερθεί στο Κολοράντο, την Καλιφόρνια και τη Φλόριντα . Ωστόσο, η Mercedes Carnethon, αντιπρόεδρος της προληπτικής ιατρικής στο Northwestern University, δήλωσε ότι οι ειδικοί είναι “αρκετά σίγουροι ότι αυτή η μετάλλαξη είναι τώρα παντού.”

Αυτή η νέα μετάλλαξη “φαίνεται να επηρεάζει περισσότερους ενήλικες κάτω των 20 ετών”, δήλωσε ο Carnethon στο MSNBC “.Και νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμος είναι ότι αυτός ο νεότερος ενήλικας πληθυσμός κυκλοφορεί περισσότερο. 

Μόνο περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί από τα μέσα Δεκεμβρίου, αν και η κυβέρνηση Τραμπ σκόπευε να εμβολιάσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Αξιωματούχοι στις πολιτείες που αντιμετωπίζουν αύξηση των περιπτώσεων δήλωσαν ότι η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού έτοιμου να χορηγήσει τα εμβόλια συνέβαλε σε καθυστερήσεις.

Ακόμη και με τη διάθεση εμβολίων, τα κρούσματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ακόμη μια άλλη αύξηση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες μετά και το νέο έτος.

Στην Καλιφόρνια, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί περισσότερο από οκτώ φορές σε δύο μήνες και σχεδόν δέκα φορές στην κομητεία του Λος Άντζελες. Καθώς τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς και οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν έχουν πλέον κρεβάτια για τους ασθενείς Covid-19, δημιουργούνται πρόχειροι θάλαμοι σε σκηνές, χώρους και αίθουσες διδασκαλίας για να καλύψουν την έλλειψη χώρου σε συντριπτικά νοσοκομεία.

Image: Vaccination for the coronavirus disease (COVID-19) in New Port Richey
Οι ιατροί του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα προετοιμάζονται να χορηγήσουν ένα εμβόλιο COVID-19 σε ηλικιωμένους στο χώρο στάθμευσης του Gulf View Square Mall στο New Port Richey κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα στις 31 Δεκεμβρίου 2020.Octavio Jones / Reuters

Την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Καλιφόρνια ξεπέρασε τους 25.000, καθιστώντας την τρίτη πολιτεία που πέρασε αυτό το ορόσημο με τη Νέα Υόρκη και το Τέξας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *