27 Απριλίου 2024

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision 2023 χωρίς να πάρει κανένα 12αρι από το κοινό – Η τελική κατάταξη

Η Σουδία με την Loreen και το «Tattoo» αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2023, μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες θεάματος στην εντυπωσιακή διοργάνωση του Λίβερπουλ.

Η Κύπρος τερμάτισε στην 12η θέση.

Η σπουδαία τραγουδίστρια συγκέντρωσε συνολικά 583 βαθμούς και συγκεκριμένα 340 από τις κριτικές επιτροπές και 243 από το televoting. Αντίθετα, η Φινλανδία που τερμάτισε στην δεύτερη θέση πήρε από το τηλεοπτικό κοινό 376 βαθμούς και από τις επιτροπές μόλις 150.

Το πιο παράξενο όμως, είναι ότι η Σουηδία βγήκε νικήτρια χωρίς να πάρει ούτε ένα 12άρι από το τηλεοπτικό κοινό. Ο κόσμος δεν πίστεψε πολύ τη Loreen, σε αντίθεση με τον 29χρονο Φινλανδό Käärijä που πήρε 18 12άρια από το κοινό.

Η σειρά κατάταξης:

Οι ψήφοι στη Σουηδία

Οι ψήφοι στη Φινλανδία

 

Εξοργισμένη η Κάλια Ελευθερίου: «Όλοι στην αρένα ούρλιαζαν κι έρχεται η Ελλάδα και βάζει 4»

Είναι αδιανόητο να χάσουμε τη δεκάδα για εκείνο το 12άρι. Η Κύπρος θα ήταν στην 10η θέση, μπορεί και 9η, εάν η Ελλάδα έδινε το 12άρι», λέει η Κάλια Ελευθερίου.

Στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» βγήκε σήμερα η Κάλια Ελευθερίου. Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια, η οποία βρίσκεται στο Λίβερπουλ, ξέσπασε για το 4άρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στον Andrew Lambrou στον μεγάλο τελικό της.

«4; 4; Δεν λέω καλημέρα! 4; Παραμιλώ από χθες το βράδυ. Όλη η Ευρώπη μου στέλνει μηνύματα και μου λέει “δεν γίνεται, δεν γίνεται 4”. Δεν μπορώ να το διανοηθώ το 4. Τόσο καιρό λέμε στα social media για το τραγούδι, ο Andrew έδωσε και την ψυχή του, άλλες χώρες μάς έδωσαν 10άρια και η Ελλάδα έδωσε 4. Δεν το χωνεύω!», είπε αρχικά η Κάλια Ελευθερίου.

Η Κάλια Ελευθερίου είπε επίσης: «Είναι αδιανόητο να χάσουμε τη δεκάδα για εκείνο το 12άρι. Η Κύπρος θα ήταν στην 10η θέση, μπορεί και 9η, εάν η Ελλάδα έδινε το 12άρι. Δεν ξέρω αν αυτό δεν μετράει για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο που πέρυσι δεν περάσαμε στον τελικό, η 10η θέση για εμάς είναι πολύ σημαντική. Το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο, όλοι στην αρένα ούρλιαζαν και έρχεται η Ελλάδα και βάζει 4».

 

zappit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *