19 Μαΐου 2024

Η Αλβανία κλείνει σχολεία που ελέγχει η οργάνωση FETO του Γκιουλέν

Η Αλβανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκλεισε τρία σχολεία που έλεγχε η οργάνωση FETO (Fetullah Terrorist Organization) του Φετουλάχ Γκιουλέν, η οποία βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Όπως γράφει το πρακτορείο Anadolu, το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι ο μεντρεσές Hafiz Abdullah Zemblaku στη νοτιοανατολική πόλη Korce και ο μεντρεσές Ali Korca στη δυτική πόλη Kavaje, θρησκευτικά γυμνάσια και τα δύο, καθώς και το Memorial International School of Tirana, το οποίο λειτουργούσε ως δημοτικό και γυμνάσιο, έκλεισαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αποφάσεις ελήφθησαν στις 16 και 23 Σεπτεμβρίου.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έκλεισαν σύμφωνα με την απόφαση υποχρεούνται να παράσχουν σε κάθε μαθητή τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή του σε άλλο σχολείο. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ εν αναμονή της δημοσίευσής της στο αλβανικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το Anadolu, η FETO αύξησε την επιρροή της στην εκπαίδευση στη χώρα τα τελευταία χρόνια μέσω του ιδρύματος Sema. Σε συνεργασία με την Αλβανική Μουσουλμανική Κοινότητα, η οργάνωση ανέλαβε τη διοίκηση πολλών μεντρεσέδων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των σχολείων που έκλεισε το συμβούλιο υπουργών.

 

newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *