9 Μαΐου 2024

Η ΔΕΗ Ενεργοποιεί την Εθελουσία-Την Επόμενη Βδομάδα η Έγκριση

Σε εφαρμογή τίθεται την επόμενη βδομάδα από τη ΔΕΗ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία, καθώς η σχετική εισήγηση θα τεθεί για έγκριση στο Δ.Σ. της εταιρείας την Τρίτη 2 Ιουνίου, όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε χθεσινή της ανακοίνωση.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το πρόγραμμα θα καλύψει το σύνολο του κλάδου της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης,κάτι που σημαίνει πως ανάλογη απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων ημερών και για τους μισθωτούς των θυγατρικών «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εντάσσεται στο πλαίσιο της σταδιακής μείωσης του προσωπικού της εταιρείας στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης, με δεδομένο ότι μέχρι το 2023 πρόκειται να «σβήσουν» σταδιακά όλες οι υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιό του θα παρασχεθεί έξτρα κίνητρο αποχώρησης 20.000 ευρώ, πέραν της προβλεπόμενης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ, με στόχο την ελάττωση κατά 700-1.000 άτομα του προσωπικού.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το πρόγραμμα θα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2020, ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει τη θητεία ορισμένων μισθωτών μέχρι 30 Ιουνίου 2021, με βάση τις ανάγκες της, με εξασφαλισμένο το bonus των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους. Κατά συνέπεια, το προσωπικό που εργάζεται τόσο στο ορυχείο Αμυνταίου όσο και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών της επιχείρησης, προκειμένου να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του.

 

energia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *