18 Μαΐου 2024

Γιατροί νοσοκομείου Λαμίας: “Έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε έτσι” (video)

Καμπανάκι κινδύνου για το νοσοκομείο της Λαμίας κρούουν οι γιατροί του ιδρύματος.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νοσοκομείου της Λαμίας επισημαίνει την ανάγκη στελέχωσης του ιδρύματος που λειτουργεί, όπως λένε γιατί κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Το νοσοκομείο της Λαμίας δεν είναι ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο. Καλύπτει την Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Φωκίδα και την Βόρεια Εύβοια ακόμη και την Βοιωτία.

Το 2022, που τα χειρουργεία ήταν μειωμένα λόγω covid, εκτελέστηκαν συνολικά 4 χιλιάδες 240 χειρουργεία και 18 χιλιάδες 300 αξονικές τομογραφίες. Αριθμοί που δείχνουν ξεκάθαρα τον φόρτο εργασίας που δέχεται το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΑΛ Θοδωρής Χαρίτος εξηγεί στο Star  Κεντρικής Ελλάδας ποια είναι η κατάσταση σήμερα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Σύμφωνα με το οργανισμό λειτουργίας θα έπρεπε να εργάζονται 162 γιατροί. Εργάζονται μόνο 75, ποσοστό 46%, ενώ μέσα σε 6 μήνες αποχώρησαν 9 γιατροί.

Ο Άγγελος Παναγόπουλος είναι ακτινολόγος στο τμήμα του αξονικού μαγνητικού τομογράφου και αντιπρόεδρος της ΕΝΙΑΛ. Οι γιατροί που έφυγαν δεν άντεξαν γιατί δεν είχαν την αρωγή της διοίκησης επισημαίνει.

Η ΕΝΙΑΛ που μετρά λίγο χρόνο λειτουργίας έχει προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει το υπουργείο Υγείας, τους τοπικούς άρχοντες και τους φορείς, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Γεωργιάδης είναι διευθυντής στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας και Γενικός Γραμματέας της ΕΝΙΑΛ. Εξηγεί πως μεγάλο μέρος των προβλημάτων ξεκίνησε την εποχή του covid. Καλύπτουμε τρύπες του νοσοκομείου, ανοίγοντας άλλες προσθέτει.

Οι γιατροί ζητούν και την στήριξη των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

 

tvstar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *