9 Μαΐου 2024

Ευρυτανία: Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων σε χωριό του Δήμου Αγράφων

Δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα όσον αφορά τις ιχνηλατήσεις που έγιναν απο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην τοπική Κοινότητα Ραπτόπουλου Ευρυτανίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων Κορωνοιού και αποφασίστηκε η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να μην επεκταθούν τα κρούσματα.

Η ιχνηλάτηση των εντοπισμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ.

Για τα κρούσματα θα ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νοσοκομείο Καρπενησίου βρίσκεται στα όρια του και αυτά που διαδραματίζονται εντός και εκτός είναι τραγικά.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, πριν από λίγο ανάρτησε στο λογαριασμό στο Facebook την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μετά από επιδημιολογική σάρωση που έγινε στην τοπική κοινότητα Ραπτόπουλου, διαπιστώθηκε εκτεταμένη διασπορά κρουσμάτων Κορονοιού και αποφασίστηκε η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να περιχαρακωθεί η επέκταση των κρουσμάτων.

Παρακαλούνται οι πολίτες της τοπικής κοινότητας Ραπτοπούλου να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλιστεί η επιτυχία της υγειονομικής παρέμβασης”.

Ψύχραιμα και υπεύθυνα με καλή συνεργασία από όλους .

Μια μέρα πρίν είχε προηγηθεί και άλλη ανακοίνωση απο τον Δήμο Αγράφων στα social media , σας την παραθέτουμε παρακάτω :

Φιλες και φίλοι!

Όταν ο Νομός Ευρυτανίας δοκιμάζεται λόγω του κορονοιου απαιτείται τουλάχιστον ομοψυχία για να βγούμε από τα δύσκολα. Περιφέρεια, Βουλευτής, ΕΟΔΥ, Αστυνομία, Δήμος, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων. Οι άναρθρες, οι άστοχες και άκαιρες κραυγές μόνο κακό κάνουν.

Για όσους δεν ξέρουν, την ευθύνη διαχείρισης και συντονισμού του κορονοιου την έχει η Περιφέρεια Στερεάς και ο ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος συνεργάζεται ενημερώνει και ενημερώνεται. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Αγράφων με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει και λόγω των ειδικών αδειών, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο Δήμο έβγαλε δεκάδες ανακοινώσεις, αφίσες ενημερωτικές, προέβαλε στην τηλεόραση και στο τοπικό Ραδιόφωνο την ατομική ευθύνη όλων μας και με επίσημα εγγραφά του ζήτησε την ενίσχυση κυρίως του Νοσοκομείου Καρπενησίου προτείνοντας μεταξύ των άλλων στην ΥΠΕ, αν δεν μπορουν να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού να προχωρήσουν σε συμβάσεις με ιδιώτες ή συνταξιούχους γιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του Κορονοιού.

Στις αρχές της κρίσης με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας , της Περιφέρειας και του Δημου κατασκευάστηκε οικίσκος για τα τεστ, υπάρχει άμεση συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους που έχουν άμεση σχέση με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κάθε χωριού κοκ.

Αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αρκετό αν δεν υπάρχει ατομική ευθύνη και αν δεν συμπεριφερόμαστε όλοι ως ασθενούντες προστατεύοντας τους γύρω μας και τον εαυτό μας.

Καλη δύναμη και γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς!

Να σημειώσουμε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους rapid test, Τρίτη 8/12 από τις 14:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ραπτοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *