9 Μαΐου 2024

Επική πρόκριση Τσιτσιπά και Σάκκαρη στα ημιτελικά του Roland Garros

Tι κι αν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο… κακός του δαίμονας, μετρώντας απέναντί του μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες;

Ο… σεληνιασμένος Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε στο Παρίσι ότι οι αρνητικές παραδόσεις είναι για να σπάνε και προχωρά ακάθεκτος στο Ρολάν Γκαρός!

Απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, κι έτσι με το σπαθί του ή για να ακριβολογούμε με τη ρακέτα του, αναδείχθηκε νικητής στον μεταξύ τους προημιτελικό, βλέποντας τις πόρτες της ημιτελικής φάσης του φημισμένου γκραν σλαμ να ανοίγουν διάπλατα γι’ αυτόν.

Ο «Στεφ», παίζοντας τένις αντιπροσωπευτικό της ποιότητάς του και δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ τον Ρώσο και με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) κι έκλεισε θέση για τους «4» της διοργάνωσης, όπου την Πέμπτη (10/6) θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ, με στόχο ακόμη μία νίκη που θα του επιτρέψει να προκριθεί στον τελικό!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει με σπασμένα… φρένα στο Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά την περσινή φιναλίστ Σοφία Κένιν, πέταξε εκτός γκραν σλαμ και την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ με 6-4, 6-2 και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά!

Η Σπαρτιάτισσα ξεκίνησε νευρικά και υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, έχοντας παράλληλα πολύ μικρό ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς. Στη συνέχεια μπήκε δυναμικά στο ματς πήρε το πάνω χέρι και οδήγησε μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι με το οποίο έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή. Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό (10/6) το εμπόδιο της Τσέχας Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3.

Στην ΕΡΤ1 οι ημιτελικοί της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά

Από την ΕΡΤ1 θα μεταδοθούν τηλεοπτικά οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά του Ρολαν Γκαρός, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη στη μάχη των ημιτελικών ρίχνεται την Πέμπτη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία θα διασταυρώσει τα φίξη της με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία (Νο33 στον κόσμο), με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του φημισμένου γκραν σλαμ.

Την σκυτάλη θα πάρει την Παρασκευή ο Tσιτσιπάς (Νο5), ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που φιγουράρει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο ημιτελικός του Στέφανου θ’ αρχίσει είτε στις 15:50 είτε στις 18:30.

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Το φετινό Roland Garros έχει χρώμα ελληνικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία του διασημότερου τουρνουά τένις, που διεξάγεται στο Παρίσι, βρίσκονται ταυτόχρονα στην ημιτελική φάση Ανδρών και Γυναικών, δύο Έλληνες αθλητές.

Η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη, που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 18:00, την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία.

Ο εξαιρετικός Στέφανος Τσιτσιπάς, που διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να ανέβει στο βάθρο των νικητών, θα αγωνιστεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου απέναντι στον Γερμανό Αλεξάντερ Zβέρεφ, No 3 στον κόσμο.

Η ΕΡΤ είναι μαζί με τους Έλληνες αθλητές από την αρχή της λαμπρής διαδρομής τους και θα μεταδώσει από την ΕΡΤ1 και τους δύο ημιτελικούς, της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου.

Οι ημιτελικοί των άλλων δύο ζευγαριών θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Οι τελικοί της διοργάνωσης, που ευχόμαστε να έχουν χρώμα ελληνικό, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1. Ο τελικός των Γυναικών το Σάββατο 12 Ιουνίου και των Ανδρών την Κυριακή 13 Ιουνίου».

 

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *