9 Μαΐου 2024

Επεισόδια Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα το βράδυ της Πέμπτης (7/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη προχώρησε το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των θεραπόντων γιατρών του με μοναδικό θέμα το πώς θα διασφαλιστεί η ζωή του ασθενούς. Εκεί ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό.

Το εκτεταμένο τραύμα σε συνδυασμό με το επίσης εκτεταμένο έγκαυμα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου, αφενός μεν για να αντιμετωπίσει την ακατάσχετη αιμορραγία και αφετέρου τον υπαρκτό κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που ανά πάσα στιγμή θα απειλούσαν την ζωή του ασθενούς.

Το επίσημο ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας για την πορεία του αστυνομικού έχει ως εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς. Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση

Ο διοικητής

Ανδρέας Πλεμμένος».

Ο αστυνομικός Γ. Λ. είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα η οποία εξοστρακίστηκε από το οδόστρωμα και τον χτύπησε στον μηρό κόβοντας την μηριαία αρτηρία και προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία η οποία εκείνη την στιγμή αντιμετωπίστηκε με τουρνικέ κάτω από εξαιρετικά  δύσκολες συνθήκες. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και όχι στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω έλλειψης χρόνου. Οι γιατροί κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία με συνεχείς μεταγγίσεις και στην συνέχεια με διάφορες τεχνικές να αποτρέψουν το μοιραίο παρότι ο ηλικίας 31 ετών αστυνομικός υπέστη δύο φορές ανακοπή και μετά από την δεύτερη χρειάστηκαν 10 ολόκληρα λεπτά για να επανέλθουν οι ζωτικές του ενδείξεις. Από το τραύμα αφαιρέθηκε η βολίδα.

Έκτοτε και πάντα διασωληνωμένος ο αστυνομικός δίνει μάχη για την ζωή του στην Εντατική του Γενικού Κρατικού. Όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες οι γιατροί μείωναν σταθερά τις δόσεις των κατασταλτικών περιμένοντας να δουν πώς θα αντιδράσει σταδιακά ο οργανισμός του.

 

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *