3 Μαΐου 2024

Η φρεγάτα Λήμνος ακούμπησε με την τουρκική Kemal Reis

Επιβεβαιώνονται και επεξηγούνται οι φήμες για επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας “Λήμνος” με πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια επικίνδυνων ελιγμών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «CrisisMonitor.gr», το οποίο διασταυρώνεται με ασφαλείς πηγές του sigmalive, επιβεβαιώνονται και επεξηγούνται οι φήμες για επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας “Λήμνος” με την “Kemal Reis” τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κατά την διάρκεια επικίνδυνων ελιγμών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι φήμες, που κυκλοφορούν αρκετές ώρες τώρα, επιβεβαιώνονται, ενώ η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε “ατύχημα”, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης ναυτικών μονάδων, φαίνεται να αποτελούν τη δημόσια αναγνώρισή του, με υπόμνηση προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο οι πληροφορίες δεν μιλάνε για σύγκρουση. «Επιπλέον στελέχη από το υπουργείο εθνικής άμυνας τα οποία θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαιώνουν το περιστατικό, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει επέλθει μια σιωπηρή συμφωνία να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Το «ArmyVoice.gr» έθεσε το ερώτημα στο ΓΕΝ και ο εκπρόσωπος απάντησε στην ελλαδική ιστοσελίδα ότι «από όσα γνωρίζει δεν προκύπτει κάτι για σύγκρουση πλοίων. Ο δε εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο τέτοιο περιστατικό.»

Η αμυντική ιστοσελίδα «DefenceRedefined.com.cy» αναφέρει πως η φρεγάτα “Λήμνος” υπέστη περιορισμένες ζημιές από το συμβάν, ενώ πιο σοβαρές ήταν οι ζημιές της τουρκικής φρεγάτας.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυαστικά αποτελούν απόδειξη της ισορροπίας του τρόμου που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.

 

crisismonitor.gr,sigmalive.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *