18 Μαΐου 2024

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χαρδαλιά: Νέα μέτρα και αυστηρά πρόστιμα στην εστίαση

Η κυβέρνηση αποφάσισε από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης να λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας και με τους κανόνες που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε επίσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Τα νέα μέτρα από την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου:

  • Τα μπαρ θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους
  • Άμεση σφράγιση στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα
  • Αύξηση των προστίμων
  • Αφαίρεση άδειας καταστήματος στην 3η παράβαση
  • Δυνατότητα επιβολής παράβασης εκ των υστέρων με βάση αποδεικτικό υλικό

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι ζήτημα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να επικρατήσει στην χώρα και το τελευταίο 10ήμερο ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων αγγίζει τα 27 χρόνια. Τα περισσότερα κρούσματα είναι από εξωτερικούς χώρους συγχρωτισμού και το μήνυμα είναι τριπλό. Εμβολιαστείτε άμεσα, οι νεότεροι προστατέψτε γονείς και συγγενείς που είναι ανεμβολίαστοι και κάντε τεστ πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα».

Παρακολουθείστε τις ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *