19 Μαΐου 2024

Έβρος: Μεγάλη φωτιά στη Μελία -Αντιπεριφερειάρχης: Ύποπτη πυρκαγιά, ξέσπασε σε περάσματα μεταναστών

Συνεχίζουν την “μάχη” με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από όλο τον Έβρο και την γειτονική Κομοτηνή, στην μεγάλη και επικίνδυνη φωτιά που καίει κοντά στο χωριό Νίψα Αλεξανδρούπολης. 

Το δύσβατο της περιοχής, οι ισχυροί άνεμοι και η νύχτα δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες τους, αλλά οι προσπάθειες επικεντρώνονται να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο και φτάσει στον δρυμό της Νίψας, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ίσως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού.

Αυτή την στιγμή, κοντά στα μεσάνυχτα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό, αλλά όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και στον τόπο της πυρκαγιάς είναι από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με όλους τους Αντιδημάρχους, ενώ συγχρόνως μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολκης βοηθούν ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.

Το ίδιο και μηχανήματα από την Αντιπεριφέρεια Έβρου, ενώ πριν από λίγη ώρα έφτασε στο σημείο και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, παρά το μικροπρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τον κ.Ζαμπούκη.

Αντιπεριφερειάρχης Εβρου: Ερωτήματα για τις φωτιές -Ξεσπούν σε περάσματα μεταναστών

Τέλος ο κ. Πέτροβιτς σημειώνει πως «προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο έχουμε στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και μάλιστα μεγάλες, όπως η φωτιά της Αισύμης, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε μεγάλη εναέρια υποστήριξη. Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα με δείκτη επικινδυνότητας 4, αλλά και το ότι εντοπίσαμε, σε προηγούμενες φωτιές ότι εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, είναι τα στοιχεία που μας προβληματίζουν, γιατί είναι πρωτοφανές όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε έντεκα φωτιές σε διάστημα δέκα ημερών», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros-megali-fotia-melia-alexandroypolis

Αν και είναι νωρίς για απολογισμό της καταστροφής, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον υδροταμιευτήρα που τροφοδοτεί με νερό την Αλεξανδρούπολη, αφού η φωτιά καίει ακριβώς πάνω από αυτόν και οι στάχτες με τα αποκαίδια πέφτουν σε αυτόν.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ήδη ειδοποιηθεί και θα φτάσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Αεροπλάνα “Πετζετέλ” και “Καναντέρ” και πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ από την Αθήνα αναμένονται και δασοκομάντος για να συμβάλλουν στις προσπάθειες.

 

πηγή: evros-news.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *