10 Μαΐου 2024

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1: Η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Εμιρεϊτς την Αρσεναλ με 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κυνηγήσει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στο Εμιρεϊτς, πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Άρσεναλ για δεύτερη σερί σεζόν αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό και το ευρωπαϊκό όνειρο έσβησε. Η πρόκριση στην 8άδα του Europa League πάντως ουσιαστικά είχε χαθεί από την περασμένη εβδομάδα, οπότε οι Κανονιέρηδες πέρασαν με άνεση νικηφόρα από το Γ. Καραϊσκάκης με 3-1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τους Πειραιώτες με τριάδα στην άμυνα σε σύστημα 5-4-1 που όταν ήταν στην επίθεση μετατρεπόταν σε 3-4-3. Συγκεκριμένα, ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, οι Παπασταθόπουλος, Μπα και Χολέμπας πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ανδρούτσος ήταν στο αριστερό και το δεξιό άκρο αντίστοιχα.

Στο κέντρο ήταν οι Εμβιλά και Καμαρά, με τον Μπουχαλάκη να μένει τελικά στον πάγκο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Φορτούνης, στο δεξί βρέθηκε ο Μασούρας, ενώ στην «αιχμή του δόρατος» ήταν ο Ελ Αραμπί.

Στον αντίποδα ο Μικέλ Αρτέτα παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Λένο. Οι Μπεγερίν, Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ και Τίρνεϊ αποτελούσαν την τετράδα στην άμυνα, οι Ελνένι, Τζάκα και Θεμπάγιος συνέθεταν την τριάδα των χαφ, ενώ οι Σμιθ-Ρόου και Πεπέ πλαισίωναν τον Ομπαμεγιάνγκ στην επίθεση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήγε με… ψυχολογία στο Λονδίνο και διεκδίκησε τις πιθανότητές της, όπως και την περασμένη σεζόν καθώς στο ίδιο γήπεδο είχε ανατρέψει το 0-1 της Αρσεναλ, την οποία νίκησε 1-2 και απέκλεισε με γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε της παράτασης. Αυτή τη φορά όμως οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο… υποψιασμένοι στο γήπεδο, έδειξαν να έχουν πάρει το μάθημά τους και κάνοντας πιο έξυπνη διαχείριση στην αναμέτρηση, έστω και με ήττα, πήραν το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League.

Ο Ολυμπιακός μένει με την πίκρα του αποκλεισμού για άλλη μια φορά στους 16 της διοργάνωσης αλλά και με την ικανοποίηση ότι νίκησε μια ιστορική ομάδα της Premier League στην έδρα της χάρη στο γκολ του «καυτού» Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 50 με τη φανέλα των Πειραιωτών. Η υπέρβαση ωστόσο δεν ήρθε και πάλι για τους Ερυθρόλευκους …

Aπό μία αψυχολόγητη ενέργεια του Μπα (είδε κίτρινη για μαρκάρισμα και δεύτερη κάρτα στην ίδια φάση γιατί έριξε μπουνιά στην μπάλα) οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες στο 82ο λεπτό.

Γκολ: 51′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: Aνδρούτσος (Ολυμπιακός), Εμβιλά (Ολυμπιακός), Τζάκα (Άρσεναλ), Τίρνεϊ (Άρσεναλ)

Κόκκινες: 82′ Μπα (Ολυμπιακός)

Αρσεναλ: Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (82′ Τσέιμπερς), Πεπέ, Τσάκα, Ελνένι (57′ Παρτέι), Θεμπάγιος (57′ Ερντεργκαρντ), Σμιθ-Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63′ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (63′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *