20 Μαΐου 2024

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η επίταξη γιατρών στην Αττική

Πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στην Αττική

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών στην Αττική.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Συνολικά, επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών, των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική για έναν μήνα.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι γιατροί θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επιστράτευσης. Η αστυνομία θα παραδώσει το φύλλο της επιστράτευσης στους γιατρούς, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει στους ιατρικούς συλλόγους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να παρουσιαστούν την ώρα και την ημερομηνία που θα αναγράφεται στο φύλλο στο νοσοκομείο αναφοράς. Πάντως οι γιατροί που θα υποχρεωθούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ, λόγω επίταξης, θα χάσουν τα χρηματικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου, προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Το έγγραφο της επιστράτευσης θα μπορούσε να καταστεί άκυρο εάν δεν αναφέρεται ο νόμος βάσει του οποίου επιστρατεύεται ο γιατρός ή αν έχει σταλεί σε λάθος ταχυδρομική διεύθυνση. Η πρωτόγνωρη κατάσταση της επιστράτευσης αποτελεί την ύστατη λύση για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη» δήλωσε ο Β. Κικίλιας από το νοσοκομείο Γεννηματάς το βράδυ του Σαββάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *