8 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Υψώθηκε η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία, επιφάνειας 618 τ.μ.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία επιφάνειας 618 τετραγωνικών μέτρων, υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

«Η ελληνική σημαία υψώθηκε παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αλεξανδρούπολης, με θέα το Θρακικό πέλαγος και το νησί της Σαμοθράκης», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), Δημήτρης Κελεμίδης, προσθέτοντας «πρόκειται για το μεγαλύτερο, σε επιφάνεια σύμβολο κράτους, που έχει υψωθεί σε όλη την Ευρώπη».

Ιστορικό

Από της 14 Μαΐου 1920 η Ελληνική σημαία κυματίζει στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Είναι η ημέρα που η πόλη ενσωματώνεται στην Ελληνική επικράτεια.  Την ημέρα αυτή το 15ο Σύνταγμα Πεζικού με Στρατηγό τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν αποβιβάζεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και γιορτάζει μαζί με το λαό την νέα ιστορική εποχή που ξεκινά για όλη τη Θράκη. Το Δεδέαγατς ονομάζεται Νεάπολη και σε λίγο καιρό παίρνει το όνομα Αλεξανδρούπολη προς τιμήν του Βασιλιά Αλέξανδρου.

Αλεξανδρούπολη: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία επιφάνειας 618 τ.μ.
Πηγή: Δήμος Αλεξανδρούπολης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *