20 Απριλίου 2024

Οι “πράσινοι” πήραν μεγάλο διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» // Άρης – Παναθηναϊκός 0-1

Ο Αρης πίεσε αφόρητα τον Παναθηναϊκό στο β’ μέρος, αλλα οι Πράσινοι, με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Σωκράτη Διούδη, διατήρησαν το 0-1 (9′ Καμπετσής) και μείωσαν την απόσταση στο -5 από τον αντίπαλό τους!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στη μάχη της 4αδας με το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη καθώς μείωσε τη βαθμολογική διαφορά στους πέντε πόντους, ενώ ο Άρης γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική (εντός έδρας) ήττα του. Οι «πράσινοι» είχαν σύμμαχο την τύχη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Άρη, εξασφάλισαν τους βαθμούς με το γκολ του Αργύρη Καμπετσή και πήραν αυτό που ήθελαν με το «ταμπούρι» που εφάρμοσαν σε όπλο το δεύτερο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» δεν αξιοποίησαν μια ντουζίνα ευκαιρίες.

Η 11ΑΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ 

Το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ έδειξε πολύ ξεκάθαρα την ανάγκη γι’ αλλαγές και ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε πέντε. Ο Μάριος Σιαμπάνης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ενώ μοναδική αλλαγή στην τετράδα της άμυνας ήταν η χρησιμοποίηση του Νικόλα Ιωάννου καθώς διατηρήθηκαν οι Μπεναλουάν, Ροζ, Σούντγκρεν. Ο Τζέιμς Τζέγκο προτιμήθηκε για παρτενέρ του Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Κριστιάν Λόπεθ πήρε φανέλα βασικού μετά από τρεις μήνες καθώς η τελευταία φορά ήταν στην εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Επιστροφή στο βασικό σχήμα υπήρξε και για τον Ματέο Γκαρσία, ενώ παρέμειναν οι Μπρούνο Γκάμα, Ντανιέλ Μαντσίνι στο 4-2-3-1 του Άρη.

Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΜΠΟΛΟΝΙ 

Ο Λάζλο Μπόλονι επιβεβαίωσε ότι λατρεύει τις εκπλήξεις γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά απρόβλεπτο προπονητή σε ότι αφορά τις αρχές επιλογές σ’ έναν αγώνα. Γιατί αποφάσισε να μην ξεκινήσει στο παιχνίδι ένας εκ των Μακέντα, Καρλίτος αλλά ο 19χρονος Αργύρης Καμπετσής ο οποίος (πριν το παιχνίδι) μετρούσε μόλις 56 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής! Ιωαννίδης και Εμμανουηλίδης τοποθετήθηκαν στα επιθετικά άκρα. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είχε να κάνει με τις απουσίες στη μεσαία γραμμή (σ. σ. Κουρμπέλης, Βιαγιαφάνες) και ο προπονητής των «πράσινων» επέλεξε τους Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο ενώ για την τετράδα στην άμυνα προτίμησε τους Χουανκάρ, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Μολό. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με 4-3-3.

Ο Σωκράτης Διούδης κράτησε ολομόναχος τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σε διαδοχικά τετ α τετ με παίκτες του Άρη.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (80’ Σάκιτς), Ιωάννου (80’ Γκάνεα), Μπεναλουάν, Ροζ, Ματίγια, Τζέγκο (55’ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Λόπεθ (46’ Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουανκάρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίτσιο (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (79’ Καρλίτος), Καμπετσής.

 

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *