25 Απριλίου 2024

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε κινέζικες και ρωσικές εταιρείες

Οι ρωσικές εταιρείες Aviazapchast, Elecon και Nilco Group υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις λόγω της φερόμενης παραβίασης της νομοθεσίας περί μη διάδοσης των ΗΠΑ σχετικά με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Συρία. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε σχετική ειδοποίηση στο Ομοσπονδιακό Μητρώο.

Η απόφαση για περιοριστικά μέτρα τέθηκε σε ισχύ στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το έγγραφο. Οι κυρώσεις ισχύουν επίσης για τις κινέζικες εταιρείες Chengdu Best New Materials Co Ltd. και Zibo Elim Trade Company, Ltd. Οι περιορισμοί καλύπτουν “κάθε διάδοχο, υπομονάδα ή θυγατρική” των αναφερόμενων εταιρειών.

Σύμφωνα με την tass, οι κυρώσεις θα ισχύσουν για δύο χρόνια, αλλά η θητεία τους μπορεί να μειωθεί ή να τερματιστεί με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Περιοριστικά μέτρα απαγορεύουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες των ΗΠΑ να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών με αυτές τις εταιρείες, παρέχοντάς τους βοήθεια, πωλώντας αντικείμενα άμυνας και παραχωρώντας τους άδειες για αντικείμενα που υπόκεινται σε έλεγχο εξαγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *