19 Απριλίου 2024

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για την αύξηση του φόρου εισοδήματος σε 15% για εισοδήματα άνω των 5 εκατ. Ρούβλια

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που αυξάνει τον συντελεστή φόρου εισοδήματος από 13% σε 15% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ρούβλια (65.866 δολάρια) ετησίως. Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών τη Δευτέρα.

Ο νόμος εκπονήθηκε με εντολή του Προέδρου για τη δημιουργία μιας πρόσθετης πηγής χρηματοδότησης για τη θεραπεία παιδιών με σοβαρές απειλητικές για τη ζωή και χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων.

Σύμφωνα με τη μελέτη οικονομικής και οικονομικής σκοπιμότητας, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή θα οδηγήσει σε πρόσθετες φορολογικές εισπράξεις ύψους 60 δις ρούβλια (790 εκατ. Δολάρια) το 2021, 64 δισ. Ρούβλια (843 εκατ. Δολάρια) το 2022 και 68,5 δισ. Ρούβλια ( 902 εκατ. $) Το 2023. Αυτά τα κονδύλια έχουν ήδη δεσμευτεί για τη διαμόρφωση του σχεδίου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2021 και την περίοδο προγραμματισμού του 2022 και 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικής ανάπτυξης υγειονομικής περίθαλψης.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι ο συντελεστής φόρου εισοδήματος παραμένει στο 13% για τα εισοδήματα ατόμων (Ρώσοι φορολογούμενοι), τα οποία αντλούνται από την πώληση ακινήτων και τις μετοχές τους σε αυτό, εισοδήματα με τη μορφή του κόστους περιουσίας που αποκτήθηκε μέσω δώρο, καθώς και για τα φορολογητέα εισοδήματα που λαμβάνουν τα άτομα με τη μορφή ασφαλιστικών πληρωμών βάσει ασφαλιστικών συμβάσεων και με τη μορφή συντάξεων.

Η εξαίρεση γίνεται για κινητές αξίες. Το νομοσχέδιο τονίζει ότι ένα σταθερό εισόδημα άνω των 5 εκ. Ρούβλια ετησίως, το οποίο συγκεντρώνεται από μια ξένη εταιρεία υπόκειται σε φόρο εισοδήματος 15%. Αυτό ισχύει επίσης για μερίσματα που λαμβάνει ένα άτομο από ξένη οντότητα και δηλώνει στη φορολογική του δήλωση.

Όσον αφορά τον έλεγχο της αύξησης του προσωπικού φόρου εισοδήματος, ο λογαριασμός προβλέπει ότι οι φορολογικοί πράκτορες θα απαλλάσσονται από την ευθύνη για φορολογικές παραβιάσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Εξαιρούνται επίσης από την καταβολή των αντίστοιχων ποσών κυρώσεων σε περίπτωση που μεταβιβάζονται οικειοθελώς ο φόρος ανέρχεται στο δημοσιονομικό σύστημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας έως την 1η Ιουλίου 2021.

 

πληροφορίες από tass.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *