28 Μαρτίου 2024

«Ντροπή και οργή»: Παραίτηση συμπαράστασης στη Μπεκατώρου από πρόεδρο ιστιοπλοϊκού ομίλου

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι σε ηλικία 22 ετών είχε πέσει  θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη του για το γεγονός, αλλά και την απογοήτευσή του για την κατώτερη των περιστάσεων αντίδρασης της Ομοσπονδίας.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Παπαδημητρίου, αναφέρει:

Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, «ως δυσάρεστο περιστατικό».

Κατόπιν αυτού υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Λυπάμαι γιατί η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή. Περίμενα έκτακτη συγκρότηση ΔΣ και άμεση ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων, κάτι που δεν έγινε.

Καλώ τη δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Γιάννης Παπαδημητρίου

Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

 

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *