20 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Σικάγο κατά τη διάρκεια παρέλασης

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου, στο Χάιλαντ Παρκ.

Οι νεκροί, των οποίων ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος, ενώ οι τραυματίες πουβ έχουβν διακομισθεί στα νοσοκομεία της πόλης είναι 24 μέχρι στιγμής, καθώς 57 άτομα έχουν χτυπηθεί από τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, της τοπικής εφημερίδας, Chicago Sun-Times, εκατοντάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή, στο άκουσμα των πυροβολισμών, που ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την έναρξη της παρέλασης, για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου.

Το μακελειό ξεκίνησε όταν ένοπλος άρχισε να πυροβολεί κατά της παρέλασης της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις, το πρωί της Δευτέρας, δήλωσαν οι αρχές. Η αστυνομία ανέφερε ότι πυροβολούσε από μια ταράτσα, χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι.

Η αστυνομία του Highland Park ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου, ότι συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ένοπλου και ότι έχει τοποθετήσει μια περίμετρο δυνάμεων γύρω από την περιοχή του κέντρου της πόλης.

Ο Μπράντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί το Highland Park, ένα βόρειο προάστιο του Σικάγο στο Κογκρέσο, είπε ότι βρισκόταν  στην αρχή της παρέλασης όταν κάποιος άρχισε να πυροβολεί. Τόνισε ότι ο ίδιος και η συνοδεία του ήταν ασφαλείς.

Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ, τόνισε σχετικά: «Οι αρχές επιβολής του νόμου εργάζονται σκληρά για να θέσουν τον δράστη υπό κράτηση».

Παράλληλα τα κοντινά προάστια Έβανστον και Ντίρφιλντ ακύρωσαν τις δικές τους γιορτές λόγω του περιστατικού.

Ο Μάιλς Ζαρέμσκι, 73 ετών, κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ που ήταν στην παρέλαση, είπε σε συνέντευξη ότι ακούγονταν συνεχόμενοι πυροβολισμοί σαν να προέρχονταν από αυτόματο τουφέκι

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα μπούμερανγκ ή ίσως ήταν μια κροτίδα. Ξαφνικά ακολούθησε αναταραχή και οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση.  Ξαφνικά είδα αρκετούς ανθρώπους αιμόφυρτους», είπε αρχικά για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ο πυροβολισμός οδήγησε σε μια φρικιαστική σκηνή τρομοκρατημένων ανθρώπων και ματωμένα σώματα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Ήταν χάος».

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι με το ξεκίνημα των πυροβολισμών είδαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους αιμόφυρτους στο έδαφος.

Πολλοί συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς

Νωρίτερα, ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας ανέφερε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε.

Μια ακόμη παρευρισκόμενη στην παρέλαση, η Λάιζα Σκούλκιν, είπε ότι το χάος άρχισε λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης στις 10 π.μ. «Ξαφνικά ακούσαμε τους πυροβολισμούς, πολλαπλούς και γρήγορους στη σειρά, και μετά δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν», δήλωσε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων, WGN9. «Οι δρόμοι ήταν απλώς γεμάτοι με κόσμο που έτρεχε και παιδιά που έκλαιγαν», πρόσθεσε.

Η κ. Σκούλκιν είπε ότι βρισκόταν σε ένα πάρκινγκ και κρύφτηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο με πολλούς άλλους μέχρι περίπου τις 10:45, όταν ο σύζυγός της μπόρεσε να πλησιάσει κοντά και εκείνη να φτάσει στο αυτοκίνητό του. Τοπικά πλάνα ειδήσεων έδειξαν πτυσσόμενες καρέκλες, οχήματα παρέλασης και πλωτήρες —μερικοί διακοσμημένοι με αμερικανικές σημαίες και κόκκινο, λευκό και μπλε πούλιες— εγκαταλελειμμένες στο δρόμο.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, τόνισε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Το Highland Park είναι ένα προάστιο που φιλοξενεί περίπου 30.000 ανθρώπους. Βρίσκεται κατά μήκος της όχθης της λίμνης Μίσιγκαν, περίπου 25 μίλια βόρεια του κέντρου του Σικάγο.

 

zougla.gr

Απόκτησε τα αγαπημένα σου Apple προϊόντα σε απίστευες τιμές, έξτρα όφελος στο καλάθι και άτοκο πλάνο δόσεων!

Ισχύει για αγορές έως 30/09/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *