23 Απριλίου 2024

Ευρυτανία: Τοπικό lockdown σε χωριό του Δήμου Αγράφων λόγω κορωνοϊού

Σε τοπικό lockdown βρίσκεται από σήμερα το χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας – Απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων εκτός χωριού

Τα πολλά και διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Ραπτοπούλου ,οδήγησαν τις αρχές να θέσουν το χωριό σε καθεστώς αυστηρού τοπικού lockdown.

Ιδιαίτερα αυξημένα παρουσιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή , με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους κατοίκους για να τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς εκφράζονται φόβοι για αναζωπύρωση της επιδημικής εστίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κορδέλες απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο  από το χωριό.

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση κρουσμάτων στον Δήμο μας.
Ο κορονοιος είναι εδώ, δίπλα μας, καιροφυλαχτεί απειλώντας να μας στερήσει το μεγάλο αγαθό της υγείας.
Είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας την ατομική του ευθύνη δείχνοντας κοινωνική υπευθυνότητα προκειμένου να εμποδίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας.
Παρακαλώ και συνιστώ στους συντοπίτες μου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Μένουμε όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι μας και μέσα στα όρια του χωριού μας τηρώντας τα μέτρα.
Συνεχίζουμε τους ρυθμούς της ζωής μας κάνοντας όμως μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γυρω μας. Η ατομική ευθύνη ειναι απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης!

Σήμερα ο ΕΟΔΥ έκανε συνολικά 105 τεστ σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τεστ σε Λεπιανά, Ιτέα και Δαφνούλα.”

 

Και μην ξεχνάμε:

Πρέπει να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατεύουμε τους ηλικιωμένους της οικογένειάς μας και τους γνωστούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *