19 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χόντος ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Χόντος ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας .

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός Του πρώην Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή στο συγχωριανό του και φίλο του Γιάννη Χόντο.

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας συμπατριώτης, συγχωριανός και συγγενής Γιάννης Χοντος του Σωτηρίου ,ένας από τους πέντε αδελφούς , συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας πολυκαταστημάτων HONDOS CENTER

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς ΓΙΑΝΝΗ!
—Για όσα έκανες για το χωριό μας!
—Για όσα έκανες για τους συγχωριανούς μας!
—Για την προσφορά σου σε όλους τους συμπατριώτες μας!
—Για το ήθος, την απλότητα, την καλοσύνη, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα σου!
—Για όλα όσα πέτυχες!

Χάσαμε έναν υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ!
Έναν εξαίρετο συγχωριανό!
Έναν μεγάλο επιχειρηματία!
Έναν θαυμάσιο συγγενή και φίλο!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης των Αγράφων που θα σε σκεπάζει!
Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια σου!
Καλό σου ταξίδι ΓΙΑΝΝΗ!
Θα σε θυμόμαστε πάντα ΟΛΟΙ!
Τίμησες τον τόπο μας!    ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Λίγα λόγια….

Πριν μισό περίπου αιώνα, τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, με ένα δισάκι στον ώμο και τις ευχές των συγχωριανών τους, εγκαταλείπουν τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα. Στην πρωτεύουσα, τα πέντε αδέρφια, οι Νίκος, Γιώργος, Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος, δεν θα αργήσουν να αντιληφθούν ότι έχουν κλίση στο εμπόριο.

Ξεκινούν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διαθέτουν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Αργότερα, «αναβαθμίζονται» καθώς αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί  το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου. Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η επιτυχία είναι άμεση, καθώς οι Ελληνίδες βρίσκουν στο κατάστημα της Ομήρου το «σύμμαχό» τους στη γυναικεία περιποίηση. Με σλόγκαν το «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά από το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.

πηγή:vulpinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *