23 Απριλίου 2024

Βόλος – ΑΕΛ 3-1:Οριστικά στη Β’ Εθνική η Λάρισα – Στα μπαράζ ο Παναιτωλικός

Ο Βόλος επικράτησε 3-1 της ΑΕΛ και την έσπρωξε οριστικά στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Βόλος έπαιξε για την ιστορία του μολονότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, η ΑΕΛ έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να κρατηθεί στην κατηγορία αλλά εν τέλει δεν απέφυγε το μοιραίο. Ο Βόλος νίκησε 3-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ΑΕΛ, η οποία έπειτα από μια πενταετία χάνει οριστικά και αμετάκλητα το τρένο της παραμονής στη Super League καθώς από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΒΕθνικής (Super League 2). Η λαρισινή ομάδα παρέμεινε στο -3 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό, με τον οποίο ακόμη κι αν ισοβαθμήσουν την επόμενη (τελευταία) αγωνιστική των πλέι άουτ, η ομάδα του Αγρινίου υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ο Βόλος μπήκε δυναμικά και με αποφασιστικότητα στο ματς μολονότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο και άνοιξε το σκορ στο 8′. Ο Νίνης έβγαλε καταπληκτική κάθετη προς τον Δουβίκα, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά σκοράροντας το ενδέκατο γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 39′ ο Δουβίκας πρωταγωνίστησε και πάλι αλλά τούτη τη φορά με κλέψιμο και ασίστ, προτού ο Μπαρτόλο γράψει το 2-0.

Στο 59′ το έργο της ΑΕΛ έγινε ακόμη πιο δύσκολο καθώς ο Τσόσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ’ όλα αυτά, η λαρισινή ομάδα κατόρθωσε να μειώσει το σκορ (2-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντουρμισάι στο 70′. Οι ελπίδες όμως για ανατροπή και παραμονή έσβησαν στο 74′, οπότε ο Μπουένο με ωραίο σουτ πέτυχε το 3-1.

Βόλος: Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81′ Κρητικός), Μπαριέντος (46′ Περέα), Νίνης (66′ Μπουένο), Μαρτίνες (46′ Ριένστρα), Μπαρτόλο (78′ Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Τσόσιτς, Γιακιμόβσκι, Στίφλερ (46′ Μουκαντζό), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ντουρμισάι (83′ Γρηγορόπουλος), Πινακάς, Ακούνια.

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-3

Ο Ατρόμητος θύμισε παλιό καλό Ατρόμητο στο φινάλε της σεζόν και σφράγισε την παραμονή του στην κατηγορία – Γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό ο Παναιτωλικός αλλά θα παίξει τη σωτηρία στα μπαράζ

Το καλό νέο για τον Παναιτωλικό είναι ότι απέφυγε οριστικά τον απευθείας υποβιβασμό. Το κακό νέο είναι ότι κινδυνεύει ακόμη καθώς δεν μπόρεσε να αποφύγει την προτελευταία θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2 για μια θέση στη Super League της επόμενης περιόδου. Ο Παναιτωλικός πάντως σε ένα παιχνίδι που έπαιζε σχεδόν όλη του τη… ζωή στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων καθώς ηττήθηκε 1-3 από τον Ατρόμητο, που έστω και στο φινάλε θύμισε τις παλιές καλές ημέρες των Περιστεριωτών, οι οποίοι έπειτα από μια δύσκολη σεζόν εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Νωρίς-νωρίς ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό γκολ του Ραμπέγιο στο 11′ έπειτα από ασίστ του Ενσικουλού (0-1). Και προτού καλά καλά συνέλθει ο Παναιτωλικός από το σοκ του πρώτου γκολ, ακολούθησε και το δεύτερο γκολ των Περιστεριωτών. Στο 20′ ο Ενσικουλού ανέλαβε ρόλο εκτελεστή και με ιδανικό τελείωμα «έγραψε» το 0-2. Στο β’ ημίχρονο παρά την προσπάθεια του Παναιτωλικού για να αντιστρέψει την κατάσταση, όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, αλλά ο Ατρόμητος πέτυχε και τρίτο τέρμα με εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου στο 88′. To μόνο που κατόρθωσε ο Παναιτωλικός ήταν να μειώσει στο 91′ με τον Ματσόλα (1-3).

Παναιτωλικός:  Κνετ, Μανθάτης (82′ Μεδίνα), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (63′ Καρέλης), Ντάλσιο, Εντινγκά, Ντίας,  Μπαρμπόσα, Μεντόσα (41′ Ματσόλα), Ντουάρτε (63′ Γιάκολις), Βέργος (63′ Ταχάρ).

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Γκάλο (68′ Κωτσόπουλος), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Ούμπιδες (65′ Νάτσος), Σάλομον, Μανούσος, Ραμπέλο, Ενσικουλού (65′ Νταβιώτης), Γιακουμάκης

Λαμία – ΟΦΗ 0-2

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 στη Λαμία και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία

Ο ΟΦΗ φλέρταρε επικίνδυνα με τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική αλλά η καλή ομάδα που διαθέτει, η βαριά φανέλα του και η εμπειρία του Νίκου Νιόπλια, που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή της σωτηρίας, κρατούν οριστικά και αμετάκλητα την ομάδα του Ηρακλείου στη Super League. Ο ΟΦΗ σε ένα απ’ τα κρισιμότερα ματς της σεζόν και της σύγχρονης ιστορίας του απέναντι στη Λαμία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 και έκλεισε θέση για τη μεγάλη κατηγορία της επόμενης σεζόν με στόχο να αποφύγει τις… περιπέτειες.

Ο ΟΦΗ έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Σακόρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (0-1). Η Λαμία απάντησε με δύο δοκάρι σε ένα δίλεπτο (14′-15′) αρχικά του Γκαζαριάν και στη συνέχεια του Τζανετόπουλου. Οι γηπεδούχοι ήταν την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά ο ΟΦΗ είχε το κίνητρο και την ουσία φτάνοντας εν τέλει και σε ένα δεύτερο γκολ με τον Ντε Γκουζμάν στο 81′ (0-2).

Λαμία: Επασί, Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Βλάχος (67′ Προβυδάκης), Τζανδάρης (79′ Πίτι), Παλαβαντσβίλι (46′ Μπεχαράνο), Γκαζαριάν (46′ Ρόμανιτς), Βασιλακάκης (46′ Τιρόνε), Ντέλετιτς, Καραμάνος

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Βαφέας, Μαρινάκης, Ντε Γκουζμάν (90′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ (90′ Ουές), Κοροβέσης (86′ Λυμπεράκης), Γιάννου (63′ Νέιρα), Σαρδινέρο (86′ Στάρτζεον).

Βαθμολογία

bathm.jpg

 

 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *